Gyömbér, a benjikutya

Ferencváros és a kutyák

2015. szeptember 07. 10:00 - Konika

reménytelen a futtató a Ferenc téren – a póráz kötelező

Egy korábbi bejegyzésben részletesen írtam arról, hogy aláírásokat gyűjtöttünk a környék kutyásaival, mivel egy kutyafuttatót szeretnénk a Ferenc térre. Itt, ezen a környéken nagyon sok a kutyás, még sincs futtató, ami eléggé megnehezíti a négylábúak életét. Örültünk, mert ígéretet kaptunk egy futtatóra, ha nem is a Ferenc téren, de a közelében egy üresen álló telken. Csakhogy még nincs kész a futtató, és hírünk sincs róla, mikor lesz meg!

Hogy a dolog még egyszerűbb legyen, augusztus 1-től egy szigorú rendelet is érvénybe lépett: kutyát csak pórázon lehet sétáltatni. Elengedni csak a kijelölt futtatóban lehet.

Hogy is van ez? Én pórázra veszem a kutyust, amíg elérünk a futtatóba, ahol futkározhat…. Hoppá! Nincs futtató. Szóval a lakásban tartott állatok, akikre családtagként tekintünk, mert már nem a falusi környezetben, haszonállatként tartjuk őket, napjuk nagy részét kis lakásokban bezárva töltik, és amikor lemehetnének, hogy átmozgassák a tagjaikat, akkor maradjanak pórázon. … …. ....

Nyilván vannak páran, akik félnek a kutyáktól, nem szeretik az állatokat, és rendszeresen bejárnak panaszkodni az önkormányzathoz, de ezzel nem értek el semmit:

  • nem lesz kevesebb kutya a kerületben
  • nem fognak kevésbé ugatni, hangoskodni az ebek
  • nem szűnik meg a kutyakaki probléma, hiszen ahhoz mindegy, hogy pórázon vagy szabadon van a blöki.

Viszont:

  • a kutyák még nyugtalanabbak lehetnek a mozgáshiánytól
  • a gazdik is idegesebbek, hogy lassan már csak a négy fal között lehetnek a kutyáik
  • egyes fajták agresszívvé válhatnak a póráztól.

Szóval nyugtalankodhatunk, titokban, éjszaka sétáltatunk, és menekülünk a közterület-felügyelőktől, mert már messziről kiabálják, hogy 200.000 Ft-ra büntethetnek minket, ha meglátják póráz nélkül a kutyánkat.

Ideje újabb levéllel megkeresni az önkormányzatot, hogy a kutyafuttatóról érdeklődjünk…

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr467735862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor Zehetmayer 2015.09.08. 08:28:07

Viszont egy magasabb rendű törvény azt mondja, h nem kötelező a póráz, úgyh tökmindegy milyen rendelet hoz az önkormányzat, azt üti ez a törvény. Ettől függetlenül futtatót mindenhova! ;)
süti beállítások módosítása