Gyömbér, a benjikutya

Emlékek a nyárról

2015. október 16. 10:00 - Konika

Duna-part, te csodás!

Most már kétségtelenül beköszöntött az ősz, ami nem a kedvenc évszakom, így különösen jól esik egy kis nosztalgiázás… Annyi helyen jártunk a nyáron, és sokat meg sem említettem! A Római part és a Margitsziget mellett pedig voltunk kirándulni Kisorosziban, többször megjártuk a Kopaszi gátat (csak a hátsó részét, ahova lehet kutyát vinni) és a Nehru parkot a Dunánál. Ez utóbbi helyre elég gyakran mentünk, mivel viszonylag közel van hozzánk, és egész nagy helyen lehet a kutyának labdát/botot dobálni. Arról nem beszélve, hogy miután a kutyánkat kellően lefárasztottuk, mi is megérdemlünk egy pohár sört valamelyik új teraszos helyen. A két kedvencem az Esetleg és a Bálna Terasz, mindkettőnél hoznak vizet a kutyának, kedvesek, és persze a Duna parti panoráma utánozhatatlan.

Mindkét hely hátránya, hogy valószínűleg azt gondolják, hogy a látványt meg is kell fizetni, ugyanis még a Budapesten megszokott árakhoz képest is drágábbak egy kicsit. Csak ezért nem ülök ott minden nap, pedig amúgy szívesen tenném!

A Kopaszi hátsó részén (a Riónál) próbáltuk Gyömbért botdobálással becsalogatni a vízbe, de csak pár lépést hajlandó tenni a tappancsaival, úszni nem akar. Nagyon sajnáljuk egyébként, hogy a gondozott részről ki vannak tiltva a kutyák… Persze értem én, féltik a gyönyörű gyepet a kutyakakitól, és talán a sok kisgyerekes család sem örülne a szabadon futkározó kutyáknak. Itt viszont, ezen a hátsó, elhanyagolt részen, mi gazdik nem tudunk leülni, elnyújtózni, sehol egy kis vízparti romantikára lehetőség, annyira gazos és elhagyatott a környék… Jó lenne, ha a szép részen is lenne legalább egy lekerített kisebb rész a kutyásoknak… Régen olyan sokat jártunk oda, eldőltünk a fűben és olvastunk vagy kártyáztunk. Jó lenne, ha a kutya miatt nem kellene lemondanunk a Kopaszi gátról, pedig jelenleg ez a helyzet: idén egyszer sem voltunk a felújított részen. :(

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr857962232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Potyautas. 2016.04.23. 21:04:41

Kedves Gyömbér-Gazdi!
Véletlenül találtam rá a blogjára, és nagyon megtetszett.
Mi is a Kopaszi gátnál kezdtük a kutyusunk vízhez szoktatását, és mi is "tovább álltunk" a fent említett indokok miatt. A part mellett csupa szikla van, nem lehet leülni, fent pedig a fejünkre tűz a nap.
Mi az Omszki-tóra járunk helyette, és Önöknek is ezt ajánlom. A tó gyönyörű, tiszta, és bár elméletben tilos bevinni állatot, de több kutyás is jár arra és soha senkit nem büntettek meg. A másik remek hely a Hajógyári-sziget.
Remélem segítettem :)

Konika 2016.04.25. 09:39:47

@.Potyautas.: Éppen azon gondolkodtam, hogy hónapok óta nem írtam bejegyzést, és hogy egyáltalán írjak-e még, olvas-e valaki, de ezek szerint, igen! :) Örültem a hozzászólásnak! Nem jártunk még sem a Hajógyárin, sem az Omszkin, bár sokan mesélték, hogy jó mindkettő! Idén nyáron biztos kipróbáljuk, köszönöm!
süti beállítások módosítása