Gyömbér, a benjikutya

Sétáltatás: de hol? 2.0

2015. június 22. 10:00 - Konika

avagy a hétvégén messzebbre is elindulhatunk

Nincs még akkora tapasztalatunk ezen a téren, hiszen alig 4 hónapja van nálunk Gyömbér, de azért a hétvégéken igyekszünk legalább az egyik nap olyan helyre kirándulni, ahova őt is vihetjük. A további ötleteket nagyon köszönöm!

Római part

Amíg nem volt kutyánk, elég gyakran jártunk ide, és főleg a Fellini nevű helyre: imádjuk a hangulatát, és a söröket, amiket csapolnak! Gyömbérrel is jártunk már itt, igaz, a páromnak vezetnie kellett, így nem ihatott. A Római nagyon messze van a IX. kerülettől, és tömegközlekedéssel minimum 3 járművel közelíthető meg. Az a kutyának 6 db jegy oda-vissza! Ezt vajon bárki átgondolta a BKV-nál, hogy ugyanannyiba kerül az ő jegyük, mint az embereké? Egy hónapban max. 1-2-szer vinnénk ilyen helyre, tehát bérletet venni semmiképpen sem éri meg, de lehetne kisállatjegy mondjuk 100-150 forintért, amiért még meggondolnám, hogy jegyet veszek ilyen utakra.

11219502_884367991620975_3497117891062348787_o.jpg

Egyébként a Rómain sok kutya van, viszont sok gyerek is, a partvonal kicsit keskeny (főleg, ha magas a vízállás), így inkább sétára alkalmas, nem hosszú futkározásokra. A vízbe még nem mert bemenni, bár egy rámenős kan belökdöste, de szegény azonnal kimenekült. Biztos megyünk még párszor idén, mivel mi imádjuk a Római partot!

Margitsziget

Ide már mentünk többféleképpen: villamossal, autóval, és gyalogosan is (kb másfél óra alatt sétáltunk ki otthonról). Mivel ide egy jeggyel is eljutunk villamossal, könnyebben megközelíthető a helyszín. Előnye még, hogy rengeteg kutyás van, így Gyömbér vígan futkározhat velük! (Bár állítólag hivatalosan itt sem lehetne elengedni pórázról…) A sziget hátránya, hogy ugyan kivihetek magammal egy kis piknikre valót, de wc-t összesen egyet találtam, közel a bejárathoz, azt is horribilis áron! Őszintén bevallom, eddig mindig azért indultunk el a szigetről hazafelé, mert pisilnem kellett. Igen, nekem, nem a kutyának. :)

11347884_10205624435363719_257614668_o.jpg

Szentendre

Egyszer elmentünk ide is kirándulni. Itt egyszer sem engedtük el pórázról a kutyust, inkább mi élvezhettük így igazán a sétát fagyival a kezünkben. Rengeteg a turista, a sétálóutca tömve van, de azért a korzón itt is jó volt megpihenni, és itt is ide jöttek hozzánk többen Gyömbért megdicsérni, milyen szép kutyus!

11259085_10205624436243741_164964891_o.jpg

Ezen felül voltunk otthon a szüleimnél is párszor Miskolcon, ami azért nagyon jó a kiskutyámnak, mert a családi háznál egy irtózatosan cuki, hiperaktív labrador is van, így van kivel játszania. Továbbá kutyaoviba is hétvégente járunk, igaz, oda is csak akkor, ha autóval ki tud vinni a párom… Jó lenne tényleg valami megoldás arra, hogy a kutyusokat olcsóbban lehessen szállítani a BKV járatokon! Elvileg a Kopaszi gát sincs messze tőlünk, de annak a hátsó, kutyafuttatós részét 2 átszállással tudnánk megközelíteni, vagyis 6 jeggyel 2.100 Ft-ért! Csak összehasonlításképpen: ha vonattal vinném Miskolcra, a jegy oda-vissza lenne Gyömbérnek 1.700 Ft. 

Hallomásból tudom még, hogy érdemes még kutyával elmenni némelyik bányatóhoz, esetleg Budaörsre, a Pilisbe, Kisorosziba, Dunakeszire. Hosszú még a nyár, remélem, mindet ki tudjuk majd próbálni! Javaslatokat is szívesen várok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr867549282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása