Gyömbér, a benjikutya

Még egy tanács szeparációs szorongásra

2016. január 25. 10:00 - Konika

A youtube-on is keresgéltem a témában, meghallgattam pár videót a szeparációs szorongásról. És meg kell mondanom az igazat, volt egy, amelyik megfogott (olyan is, amint felháborodtam, annyira tele volt butaságokkal). A videó maga nem jó, viszont az oktató hasonló átéléssel beszél mint András, hasonló dolgokat mond el, hasonlóan látja ezt a problémát.

Engem ott nyert meg igazán, amikor a végén azt mondja: nagyon megért minket, mindenkit, akinek szeparációs szorongással küzd a kutyája, tudja, hogy ez talán a legnehezebb probléma egy kutyánál. És tudja, hogy mindenki olyan tanácsokat ad, hogy mozogj többet a kutyával, sétáljatok többet, játsszatok többet, foglalkozzatok vele többet, és nem segít. Ő tudja, hogy nem ez a megoldás kulcsa, és nem ez a probléma gyökere. VÉGRE VALAKI!

Sokkal inkább azt mondja ő is, hogy a falkavezérséget és a nyugodtságot kell építgetni. Végső megoldásként pedig ott vannak az elektromos ugatás elleni nyakörvek. Amik igen, elsőre állatkínzásnak tűnnek, de szerinte nem azok: a kutyák okosak, és két csípés elég lehet nekik arra, hogy egy életre megjegyezzék: amikor rajtuk van a nyakörv, nem ugathatnak!

Mivel ez a videó engem nagyon megfogott, ha továbbra sem lesz javulás minden igyekezetünk ellenére, úgy érzem, mi is ki fogjuk próbálni a nyakörvet: ha tényleg 2 alkalom után varázsütésre megszűnik az ugatás, megérte. Ha nem, akkor nyilván úgy sem fogom Gyömbéren hagyni, hiszen imádom őt.

Itt a link, ha valakit érdekel az egész videó, és szeparációs stresszre keres megoldást (angolul van):

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr608274818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása