Gyömbér, a benjikutya

Kutyaiskola 1.0

2015. szeptember 29. 10:00 - Konika

Időben kicsit megcsúsztam a blogírással, így csak most jelentkezem az első kutyaiskolás élménnyel, pedig már 3 hete tart a tanfolyam!

Már nagyon vártuk, mert hiába tanítottunk Gyömbérnek sok trükköt, alapvetően arra jöttünk rá, hogy nem a trükkök számától lesz egy kutya jól nevelt. De akkor mitől? Erre várjuk a választ, és azt, hogy mielőbb boldog lehessen a kutyánk és mi is! :)

Az első két órán nagyjából arról volt szó, amiket a kutyaoviban is hallottunk már, valamint a klikker bekondicionálása történt, és az „ülj” vezényszó tanítása. A legjobb az egészben az volt, hogy Gyömbér mindkét nap úgy kifáradt, hogy utána este 8-ig aludt otthon…

De nagyon belevágtam a közepébe: a Városi Kutyák Iskolájába járunk, a Kopaszi gát mellé. Nekünk ez van a legközelebb, pozitív módszerrel tanítanak (nincs kényszerítés, erőszak), és a kutyaoviban végig nagyon szimpatikusak voltak az oktatók, így egyértelmű volt, hogy ide járunk majd iskolába is.

Az első két óra nekünk nem volt nehéz, hiszen ezekkel a feladatokkal már hónapokkal ezelőtt találkozott Gyömbér, ismeri a klikkert és az ülj vezényszót is.

Azért nem volt teljesen fenékig tejfel a dolog, mivel szombaton óriási eső volt hajnalban, és ugyan elállt az óra kezdetére, viszont a pálya egy dagonyázó lett. Nem csak a kutyák voltak nyakig sárosak, hanem mi is, ráadásul volt egy növény (nem tudom a nevét, hasonlít a toklászra, de nem az), ami Gyömbér vizes szőrébe teljesen beleragadt, és otthon másfél órás szenvedés volt kiszedni belőle. Még sosem volt ilyen benne, és mintha pillanatragasztóval ragasztották volna a hosszú szőrébe. Csipesszel, kézzel, körömmel mindennel próbáltam kiszedni, csomóstól jött a szőre is, végül csak a folyamatosan engedett zuhany segített. De úgy is fél kézzel a zuhanyt fogtam, fél kézzel a körmömmel próbáltam kikaparni a szőréből a gyomot, a testemmel pedig őt próbáltam visszatartani, mert hát szegénynek ugyancsak elfogyott a türelme… Utána mindketten aludtunk.

A sulinak is szóltam, és kedvesek voltak, átfésülték az egész pályát, pedig valószínűleg az eső és a kutya vizes szőre okozta a problémát.

Ezeket szedtem ki belőle (csak egy része, a többi a wc-ben végezte)

dsc_1504.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr187808344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása