Gyömbér, a benjikutya

Gyömbér 8 hónapos!

2015. augusztus 27. 10:00 - Konika

Az első és legfontosabb, amiről szeretnénk beszámolni: 2 hete nem pisilt be a kutyusunk!

Ez hatalmas eredmény, hiszen tudom, 5-6 hónapos korában kétségbe voltam esve, hogy nálunk ez sosem következik majd be! Hogy mi volt a megoldás? 2 tippünk van: Miskolcon családi házban töltött 2 hetet, amíg mi nyaraltunk, és ott nem mehetett be a lakásba, mindig kint volt, kint végezte a dolgát. Talán megértette, hogy ott neki is jobb. De a másik tippünk azzal van összefüggésben, hogy kezd ivaréretté válni. Ennek következtében már nem egy nagyot pisil, ha lemegyünk vele, hanem beosztja, és mindent megjelöl. Vagyis talán azért tartogatja odahaza a pisit, hogy majd kint az utcán minél több oszlopra csurgathasson egy keveset. Vagyis az aggodalmunk felesleges volt pár hónapja, de senki nem mondta, hogy ahogy ivarérett lesz, magától megszűnik a probléma!

Persze azért még kisebb balesetek előfordulhatnak, tudjuk, hogy bármikor bármi történhet, de alapvetően most már 2 hete nem a pisitakarításról szól az otthoni élet! Éljen!

A másik, hogy még mindig nő. Az ígéretek, hogy nem lesz olyan nagy, már a múlt ködébe vesznek. Jelenleg 20 kg-os Gyömbér.

És még csak 8 hónapos!!! Nincs állatorvos, vagy kutyás ismerős, aki ne keserítene el azzal, hogy márpedig ő még nőni fog másfél éves koráig… Azért szomorít el a tény, mert a mamája nem volt ekkora, és a papát is kisebbnek mondták… Vagyis, ha a jelenlegi súlyát, ezt a 20 kg-ot megőrizné, akkor nem szólnék semmit, de mindenki arra készít fel, hogy 30-ig nem fog megállni…. És már most sem bírom megemelni. Max 1-2 másodpercre. Az pedig nem elég ahhoz, hogy a metró mozgólépcsőjén levigyem, így a metrózásnak búcsút kell mondanunk…

A másik, hogy tényleg az ivarérés korszakába léptünk: mindent lepisil. A dolog odáig fajult, hogy az összes oszlop, házfal, parkolóóra, kocsi, fa, bokor, egyszerűen minden, ami kinő a földből kap pár csepp nedűt! Nagy odafigyelést igényel, hogy ne engedjük éttermek, kávézók közelében pisilni, és erről nem is hiszem, hogy leszoktatható, hiszen nem érti meg, hogy egy száz méteres szakaszon, hol engedem, és hol nem pisilni… Nehéz ügy, de tiltjuk.

Az ivaréréssel együtt jár egy kis agresszív viselkedés is. Nem súlyos, de azért nagyon zavaró: az utcán teljesen váratlanul megugatja az embereket… Alapvetően nőket és gyerekeket. Nem jöttünk rá, kit és miért pontosan… Aki nem tetszik neki… De gyakran úgy, hogy odajönnek megsimogatni őt, pár másodpercig hagyja, utána pedig ráhozza a szívbajt az illetőre a mély ugatásával. Sajnos a gyerekeknél is ez a helyzet, ami nagyon rossz. Tiltjuk az ugatást neki ilyenkor, de ugye akkor már ugat. Hogy lehet elérni, hogy el se kezdjen ugatni? Remélem, a szeptemberben induló kutyaiskolában választ kapunk a kérdésre.

Amúgy gyönyörű a kis rosszaság, megvolt a második nagy nyírása a nyár végére, kis csupasz. :)

gyombike_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr627735834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása