Gyömbér, a benjikutya

Úristen! Úszni kell?!

2015. szeptember 23. 10:00 - Konika

Délegyháza, Tavirózsa Kemping

 

Kihasználtuk az utolsó forró augusztusi hétvégét, és elmentünk a Tavirózsa Kempingbe, Délegyházára, amiről már nagyon sok kutyás ismerőstől hallottunk. Kicsit hosszú az út – legalábbis 40 fokban 1 óra autókázás soknak tűnik, hiszen a Velencei tóra is hamarabb megérkezünk – de szerencsére Gyömbér bírja a kocsikázást.

A hely nagyon szimpatikus volt, már a bejáratnál üdvözölték a kutyusokat, nem csak a gazdikat. Aztán, mivel először voltunk, körbe is vezettek minket, megmutatták pontosan melyik partszakaszon lehet a kutyákkal fürdeni, mit merre találunk.

dsc_1491.JPG

dsc_1497.JPG

Rengetegen voltak! Nem tudom, de legalább 30-40 kutyára tippelek, és mindenki a vízben volt! Mindenkit, kivéve Gyömbért, mert őt úgy kellett becsalogatni magunk után. Most már biztos vagyok benne: nem szeret úszni! Hiába van körülötte a sok kutyus, hiába vagyunk mi is a vízben, összesen egyszer sikerült neki hatalmasakat csapkodva eljutnia Matyiig, majd kétségbeesetten a nyakába ugrani! :)

dsc_1492.JPG

dsc_1495.JPG

Persze ettől még jól érezte magát, mert volt sok másik kutya, akikkel a parton futkározhatott, illetve frizbiztünk is vele. Van egy büfé is, tehát tényleg jó körülmények vannak a kempingben, ennek ellenére egy ici-picit sokalltam a belépőt: nekem Matyival 1.000-1.000 Ft, a kutyának 500.

Rendezett és tiszta volt a part, kutyakakigyűjtő-zacsik is voltak kint, mégis úgy éreztem, hogy drága. A Balatonon elég sok strandot kipróbáltunk idén (Révfülöp, Badacsony, stb.), ahol még szebbek és rendezettebbek voltak a körülmények, és csak 400-700 Ft volt a felnőtt belépő. Tehát nem a kutyáért sajnálom az 500-at, hanem a felnőtt belépőért az ezrest, hiszen ez mégsem a Balaton, és mégsem annyira kiépített, mint az ottani fizetős strandok.

Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, és jövőre is biztos elnézünk majd egyszer-kétszer.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr617808036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása