Gyömbér, a benjikutya

Örökbefogadott állatok napja, Városliget

2015. szeptember 25. 10:00 - Konika

Annak idején, még régebben szó volt arról, hogy majd az Illatos útról mentünk meg egy kiskutyát. Aztán persze a Facebookon megláttuk Gyömbért, aki ugyan még nem került menhelyre, de talált, mentett kiskutya volt, beleszerettünk, és elhoztuk a megmentőjétől. Így mi is úgy érezzük, hogy mentett, örökbefogadott kutyánk van, még ha nem is hivatalos menhelyről vagy az Illatos útról.

Az Örökbefogadott állatok napján is jártam már korábban, és mindig élveztem a sok kutya közelségét, hogy vannak jó programok, köztük a keverékkutyák szépségversenye is! Gyömbérrel is kinéztünk idén, igaz, hogy csak egy rövid időre, mert mennünk kellett tovább, így a szépségversenyre nem is neveztünk, de azért jól éreztük magunkat!

Jó sok kutyával ismerkedhetett így a kis kamaszunk, és persze azonnal mindenkivel játszani szeretett volna. A sátrak közül az egyik kutyaeledelt forgalmazó cégnél álltunk meg, hogy érdeklődjünk, milyen tápot ajánlanának Gyömbérnek, mivel sajnos az utóbbi időben állandóan lágyat kakil. (Nem megy a hasa, annyira nem híg, de annyira igen, hogy képtelenség szépen felszedni az utcáról, és ráadásul állítólag így a bűzmirigyeivel is lehet majd gond). A lényeg, hogy kaptunk pár tanácsot, kicsit izgulok is, hogy talán csirkeallergiája lehet, vagy csak kényes a gyomra, de majd kipróbálunk új tápokat. Kaptunk itt is egy adagot ajándékba, igaz egy étkezéstől még nem derül ki, jó-e ez a táp.

Beszéltünk egy állatorvossal is, aki szintén azt tanácsolta, hogy próbáljunk ki több tápot, de csak kb. 2-2 hetente váltsunk, akkor tud kiürülni az előző. Más a nyers húsokra esküszik… Arra még nem visz rá a lélek, túl körülményesnek érzem a beszerzését és a tárolását… Majd meglátjuk később.

A lényeg, hogy jól éreztük magunkat, az idő is tökéletes volt. Az egyetlen negatívum talán az operett. Csak Gyömbér véleményét osztom meg: olyan hangos és zavaró volt ez a típusú zene, hogy a kiskutyám majd megőrült, fetrengett a fűben és próbált a föld alá bújni! Legközelebb talán valamilyen lágy és halk jazz vagy akusztikus zene is elég lenne, gondolva a kutyák érzékeny fülére! :)

Sajnos képeket nem készítettünk, de az Illatos út Facebook oldalán találhattok több megosztott albumot is:

https://www.facebook.com/ebtelep?fref=ts

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr97808202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása