Gyömbér, a benjikutya

Kutyaiskola 2.0

2015. október 02. 10:00 - Konika

A második hétvégén elméleti oktatást tartottak a gazdiknak, és mindent egybe vetve nagyon hasznos volt. Komoly feladat elé állítottak minket, hiszen 5 szabályt mostantól be kell tartanunk a kutyával, ha azt akarjuk, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen, ugyanakkor hallgasson is ránk.

Mindegyiknek megvan a pontos oka, miért kell alkalmazni, és a módja is, hogy megfelelően csináljuk. Ezeket részletesen nem írom le, mivel azok megfelelő végrehajtásához szükséges az oktatók segítsége, korrigálása. 

Egyelőre a póráz szabály a legnagyobb kihívás nekünk, mivel eddig csak arra próbáltunk figyelni séta közben, hogy ne húzzon minket Gyömbér, most már az a cél, hogy a vállvonalunktól egyáltalán ne lépjen előrébb séta közben. Az első nap, amikor gyakoroltunk, konkrétan a házunk előtti járdán mentünk le-fel, oda-vissza, egy kb. 15 méteres szakaszon… Nagyon nem akart leesni neki, mi a feladat. Másnap azért már eljutottunk a 30 méterre lévő parkba, na de mennyi idő alatt!?

A privát szféra szabálya teljesen új volt nekünk, de a kedvencünk lett. Ezzel nyerünk egy kis időd magunknak Matyival. Egy kis nyugalmat, amikor nem zavarhat minket Gyömbér, legyen az az esti vacsi, vagy egy filmnézés, esetleg a főzés ideje. Nagyon okos, már többször kipróbáltuk vele ezt a szabályt, és hamar megérti: lefekszik, nyugodtan elvan, minket pedig hagy pihenni. Végre! :)

A többi szabállyal nincs semmi gond, Gyömbérnek hamar leesett, mit is szeretnénk elérni vele.

Pár kép a 2. hétről, amikor már a lábhoz parancsot is elkezdtük tanulni, de az agilityt is kipróbáltuk:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomberakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr817808740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása